Heide Hek bij heide
Emmahoeve, De omgeving

De omgeving

Grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide

Vakantiewoningen Emmahoeve grenst aan het Grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide, een grensoverschrijdend natuurgebied tussen Antwerpen en Roosendaal van ca. 6000 hectare met talrijke vennen, heidegebieden, landduinen en uitgestrekte bossen. Tal van zeldzame en bedreigde planten- en diersoorten zijn hier bewaard gebleven. Een zeer aantrekkelijk gebied voor wandelaars, fietsers en ruiters.

De Brabantse Wal

Ook bijzonder is het nabijgelegen natuurgebied de Brabantse Wal. U vindt hier  prachtige vergezichten. Grote delen van de Brabantse Wal zijn, naast aardkundig waardevol, aangemerkt als beschermd natuur- en cultuurhistorisch gebied. De Brabantse Wal ligt in de gemeenten Woensdrecht, Bergen op Zoom en een deel van Steenbergen en Roosendaal. Het gebied is in trek bij wandelaars, fietsers, wielrenners en watersporters.

Andere Bezienswaardigheden

Zoekt u meer vertier? De bruisende steden Antwerpen en Bergen op Zoom liggen op fietsafstand.
U kunt tevens gebruik maken van de faciliteiten van het nabijgelegen Recreatiecentrum Hazeduinen. Dit park beschikt over een openluchtzwembad (geopend in de zomermaanden), een tennisbaan, basketbalveld, voetbalveld en een wasserette. Voor een hapje en een drankje kunt u terecht in café-restaurant “De Duinpan”. Probeert u ook eens één van de meer dan 100 soorten pannenkoeken in het pannenkoekenrestaurant “De Heusche Bollaert”.